Stage bij Karcher Design

Jouw start in een succesvol beroepsleven.

Wat leuk dat je hier bent beland…

waar we meer in detail kunnen uitleggen wie we zijn, wat we doen en waarom we je zoeken.

Wij, Jan en Isabel en onze 90 gemotiveerde medewerkers, zijn Karcher Design. Wij ontwikkelen en distribueren hoogwaardig designer deurbeslag, in heel Europa en Noord-Amerika. Daarvoor hebben wij uitstekend opgeleide medewerkers nodig en zijn wij ook een erkend opleidingsbedrijf. Wereldwijd is tweeledig onderwijs in Duitsland een uniek concept, waar we in Duitsland erg trots op zijn. Het geeft jonge mensen de best mogelijke start in hun carrière. Op dit moment zijn er 324 erkende opleidingsberoepen in Duitsland.

Het idee is dat je theorie en praktijk van een beroepsprofiel met elkaar combineert. Voor de theorie gaat de stagiair twee dagen per week naar school en leert daar de bijscholingsvakken. Om de theorie in de praktijk toe te passen, werkt de stagiair binnen het bedrijf.  De stage duurt twee tot drie jaar, afhankelijk van het gekozen beroep. Aan het eind is er een eindexamen en een diploma dat in heel Duitsland wordt erkend. Als stagiair werk je in dienst van het bedrijf en ontvangt je dus ook een salaris.

Wij hebben momenteel acht leerlingen in dienst die drie verschillende beroepen leren. Naast hun dagelijkse taken krijgen onze leerlingen altijd speciale opdrachten, zoals onze stagefilm, speciaal voor potentiële sollicitanten die zo ons bedrijf leren kennen. Daarnaast bereiden de stagiairs altijd ons kerstfeest voor.  

AZUBI

BEGIN UW TOEKOMST MET KARCHER DESIGN

WELKOM

Onze beroepen in opleiding

Opleiding tot managementassistent in Groothandel en buitenlandse handel

Een managementassistent in groothandel en buitenlandse handel zorgt voor de inkoop van goederen in verschillende sectoren en verkoopt deze aan handelsbedrijven, ambacht en industrie. Een goede productkennis, het werven van klanten, het maken van markt- en concurrentieanalyses en het houden van toezicht op de opslag en een vlotte goederenstroom zijn de belangrijkste taken.

lees meer

Opleiding tot specialist magazijnlogistiek

Specialisten magazijnlogistiek accepteren alle soorten goederen en controleren hun hoeveelheid en toestand aan de hand van de begeleidende documenten. Zij organiseren het lossen van de goederen, sorteren ze en bewaren ze correct op plaatsen die al van tevoren zijn gepland.

lees meer

Word lid van ons team

Wij zijn een internationaal georiënteerde onderneming en altijd op zoek naar medewerkers die de moedertaal van onze klanten spreken. Veel van onze medewerkers spreken dan ook Duits niet als moedertaal. Wij hebben mensen in dienst uit Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Polen, Slowakije, Argentinië en Kroatië, om maar een paar voorbeelden te noemen.

Daarom zoeken wij ook jou als je een andere moedertaal spreekt. Je volgt een intensieve taalcursus en leert stap voor stap Duits tot je het vloeiend beheerst. Hieronder vind je de twee opleidingsberoepen die eventueel voor jou geschikt kunnen zijn. Bekijk de opleidingsverslagen van Carola, Abdel en Eric, die bij ons de opleiding doen. Zij komen respectievelijk uit Frankrijk en Italië.    

Wat onze stagiairs zeggen over hun stage

Carola

Opleiding als handelsvertegenwoordiger in de groothandel en buitenlandse handel, 3. jaar

Hallo, mijn naam is Carola, 24 jaar oud, en ik ben in het 3e jaar van mijn opleiding als handelsvertegenwoordiger in de groothandel en buitenlandse handel. In mijn opleidingsperiode heb ik tot nu toe op verschillende afdelingen gewerkt: verkoopservice, magazijn en verkoopkantoor Duitsland en verkoopkantoor export.
Door deze afwisseling kon ik mijn kennis op alle afdelingen verbeteren en leerde ik altijd nieuwe dingen. In het magazijn kreeg ik bijvoorbeeld de kans om de producten, hun assemblage en mogelijke varianten beter te leren kennen. Deze ervaring heeft mij veel geholpen op de afdelingen export en verkoopservice en heeft nog steeds zijn voordeel.

Eric

Opleiding als handelsvertegenwoordiger in de groothandel en buitenlandse handel, 1. jaar

Mijn naam is Eric en ik kom uit Frankrijk. Na mijn BAC S besloot ik wat anders te gaan doen en vond het een uitdaging om in het buitenland te studeren om mijn Duitse en Engelse taalvaardigheden te verbeteren en een nieuwe cultuur te ontdekken. Daarom ben ik bij Karcher-Design mijn opleiding Groothandel en buitenlandse handel met internationale aanvullende vakbekwaamheid begonnen. Deze opleiding duurt 2,5 jaar en ik heb afwisselend les op school en werk in het bedrijf.

Abdelhamid

Opleiding tot specialist magazijnlogistiek, 1. jaar

Hallo, ik ben Abdelhamid, ik ben 24 jaar oud en doe een tweeledige opleiding tot magazijnspecialist. Ik ben met deze opleiding begonnen in september 2022. De opleiding is drieënhalve dag in het bedrijf en daarnaast wekelijks anderhalve dag op school. De opleiding bestaat uit het leren van de basisvaardigheden van een orderverzamelaar, die in het bedrijf worden gebruikt. De opleiding duurt twee tot drie jaar en wordt afgesloten met een eindexamen.

Onze stagiairs

Abdelhamid
Specialist magazijnlogistiek
Eric
Groothandel en buitenlandse handel
Carola
Groothandel en buitenlandse handel
Ricardo
Groothandel en buitenlandse handel
Sarah
Marketing en communicatie
Marie
Marketing en communicatie
Henrik
Groothandel en buitenlandse handel
Felix
Student - Bedrijfsinformatica

Snelle sollicitatie - alleen met uw CV en afstudeerdiploma

DESIGNS IN RVS

Karcher Design internationaal

Adres

Karcher GmbH Design-Beschläge

Raiffeisenstraße 32
D-74906 Bad Rappenau

Tel: +49 7264-9164-0

Copyright 2024 Karcher Design. All Rights Reserved.

Bezoek onze Facebook-pagina

Privacyinstellingen

You are using an outdated browser. The website may not be displayed correctly. Close